Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Two Little Fishies Julian Sprungs pH-Balance 450gr

Моля изберете вариянт:

pH повишител и KH Буфер за морски аквариум.
pH в океана е със стабилни стойности , между 8 и 8.3 , благодарение на карбонат-бикарбонатната буферна система.
В затворената аквариумна среда е нормално, по време на тъмната част от денонощието, pH да падне временно, поради дишането на животните в аквариума и липсата на фотосинтеза. Когато осветлението се включи, фотосинтезата се активира и повишава pH. Дълговременните промени в качеството на водата обикновенно водят до спадане на pH и алкалността.
Използвайте pH-Balance буфера за да увеличите алкалността и pH до желаните стойности и да стабилизирате качеството на водата в морския и рифов аквариум.

Продажна цена с отстъпка
Цена: 20,00 лв
Отстъпка
2-3d.gif
Описание

pH повишител и KH Буфер за морски аквариум.

pH в океана е със стабилни стойности , между 8 и 8.3 , благодарение на карбонат-бикарбонатната буферна система. В затворената аквариумна среда е нормално, по време на тъмната част от денонощието,  pH да падне временно, поради дишането на животните в аквариума и липсата на фотосинтеза. Когато осветлението се включи, фотосинтезата се активира и повишава pH. Дълговременните промени в качеството на водата  обикновенно водят до спадане на pH и алкалността. Използвайте pH-Balance буфера за да увеличите алкалността и pH до желаните стойности и да стабилизирате качеството на водата в морския и рифов аквариум.

Начин на употреба: Следете pH и алкалността. Разтворете 2.5 гр ( 1/2 чаена лъжичка ) в 125 мл сладка вода. Бавно го добавете в аквариума , на място със силна циркулация на водата. Това количество,  ще повиши алкалността на 140 литра с 1,4 dKH ( 0.5 meq/L )  и ще увеличи pH с 0.1 единици. Изчакайте 1 час и проверете алкалността преди добавянето на следваща доза , ако е необходима. Използвайте седмично или колкото е необходимо за да поддържате алкалността в границите между 3 и 4 meq/L ( 8.5-9.5 dKH) и pH през деня между 8.1 и 8.4 .

Забележка: Ако алкалността е в нормални граници , не добавяйте повече pH-Balance, в стремежа си да повишите ниско pH, защото това може да повиши алкалността до ниво при което да преципитират калция , магнезия и стронция. Ниско ниво на pH през деня може да е индикатор, че въздуха в помещението , където е аквариума,  е с високо ниво на CO2 или системата е с йонен дисбаланс. Побеляване на водата с часове, след добавяне на pH-Balance също е индикатор  за такъв дисбаланс. При такива случай се препоръчва смяна на вода и регулиране на съотношението магнезии:калции да е 3:1 . При проблем с високо ниво на CO2, вентилирайте помещението или свържете CO2 уловител към влизащия въздух в скимера. Друг вариант за повишаване на pH е капково добавяне на варно мляко  (калциев хидроксид) .

 

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg


TOP