Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Tropic Marin PRO-CORAL CURE 200 ml

Йоден препарат за лечение на паразитни и микробни болести по коралите.

  • Ефективен йоден препарат срещу паразитни плоски червеи, които могат да бъдат намерени върху коралите, особено Acropora.
  • Лесно използване и прилагане.
  • Бутилката има дозираща помпа.
  • РН на банята е адаптирана към соленоводни условия.

Продажна цена с отстъпка
Цена: 33,00 лв
Отстъпка
out-of-stock.gif
Описание

Tropic Marin PRO-CORAL CURE

Йоден препарат за лечение на паразитни и микробни болести по коралите.

В много аквариуми, паразитни и микробни заболявания могат да се появят на новите корали, особено от род Acropora , които са отслабени и стресирани от транспорта. Поради липсата на естествени врагове, тези паразити и болестотворни причинители се размножават и се разпространяват бързо в аквариума. Тъй като, паразитите са почти невидими за невъоръжено око, те се откриват едва когато щетите вече са значителен.

Поради това се препоръчва превантивно третиране с PRO-CORAL CURE на всички новозакупени корали Acropora и с лечебна цел на всички корали, които са нападнати от плоски червеи. Лечението се извършва във вана за 10-15 минути.

Освен срещу плоските червеи, PRO-CORAL CURE също е ефективен и срещу паразитни морски паяци (Pantopoda) и микробни заболявания.

Начин на използване:
Напълнете чаша или пластмасов съд със солена вода от аквариум. Едно натискане на дозиращата помпа изпомпва 1 мл от Tropic Marin® PRO-CORAL CURE . Това количество препарат се добавя в 200мл солена вода в подготвения съд за целта и се разбърква добре. Коралът се потапя изцяло в разтвора и престоява там 10-15 минути. През това време плоските червей се откачат и изпадват от корала. Преди да се върне в аквариума, коралът се разклаща в разтвора, за да може червейте, които не са се откачили напълно да паднат. Ако по повърхността на корала има гнезда с яйца, те трябва да се отстранят преди третиране. Третирането трябва да се повтори след две седмици. Другите паразитни или микробни заболявания трябва да се третират по същия начин!

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg


TOP