Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна
PDF

Tropic Marin PRO-CORAL CURE 200 ml

Йоден препарат за лечение на паразитни и микробни болести по коралите.

  • Ефективен йоден препарат срещу паразитни плоски червеи, които могат да бъдат намерени върху коралите, особено Acropora.
  • Лесно използване и прилагане.
  • Бутилката има дозираща помпа.
  • РН на банята е адаптирана към соленоводни условия.

Продажна цена с отстъпка
Цена: 33,00 лв
Отстъпка
2-3d.gif
Описание

Tropic Marin PRO-CORAL CURE

Йоден препарат за лечение на паразитни и микробни болести по коралите.

В много аквариуми, паразитни и микробни заболявания могат да се появят на новите корали, особено от род Acropora , които са отслабени и стресирани от транспорта. Поради липсата на естествени врагове, тези паразити и болестотворни причинители се размножават и се разпространяват бързо в аквариума. Тъй като, паразитите са почти невидими за невъоръжено око, те се откриват едва когато щетите вече са значителен.

Поради това се препоръчва превантивно третиране с PRO-CORAL CURE на всички новозакупени корали Acropora и с лечебна цел на всички корали, които са нападнати от плоски червеи. Лечението се извършва във вана за 10-15 минути.

Освен срещу плоските червеи, PRO-CORAL CURE също е ефективен и срещу паразитни морски паяци (Pantopoda) и микробни заболявания.

Начин на използване:
Напълнете чаша или пластмасов съд със солена вода от аквариум. Едно натискане на дозиращата помпа изпомпва 1 мл от Tropic Marin® PRO-CORAL CURE . Това количество препарат се добавя в 200мл солена вода в подготвения съд за целта и се разбърква добре. Коралът се потапя изцяло в разтвора и престоява там 10-15 минути. През това време плоските червей се откачат и изпадват от корала. Преди да се върне в аквариума, коралът се разклаща в разтвора, за да може червейте, които не са се откачили напълно да паднат. Ако по повърхността на корала има гнезда с яйца, те трябва да се отстранят преди третиране. Третирането трябва да се повтори след две седмици. Другите паразитни или микробни заболявания трябва да се третират по същия начин!

>&

free delivery banner reef bg


TOP