Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Two Little Fishies NPX Bioplastics 200ml

Моля изберете вариянт:

Био разградими пелети за премахване на Нитрати и Фосфати.
NPX Bioplastics гранулирана медия, произведена от биоразградими полимери.
За използване в флуидизиран реактор. Бавното отделяне на органична храна от тези пластмаси насърчава развитието на бактерии, които асимилират нитратите и фосфатите. Намножилите се бактерии след това се събират от протеин скимера, така че нивата на нитрати и фосфати ще се намалят естествено. Бактериите също са източник на храна за хранещите се чрез филтриране безгръбначни като корали, миди и гъби.
В пелетите също се създават анаеробни зони, в които се извършва процес на де-нитрификация. Нитратните и фосфатните нива ще започнат да спадат 2-4 седмици след поставянето на пелетите.


Базова цена с данък 35,00 лв
Продажна цена с отстъпка
Цена: 29,00 лв
Отстъпка -6,00 лв
2-3d.gif
Описание

Био разградими пелети за премахване на Нитрати и Фосфати

NPX Bioplastics гранулирана медия, произведена от биоразградими полимери. За използване в флуидизиран реактор. Бавното отделяне на органична храна от тези пластмаси насърчава развитието на бактерии, които асимилират нитратите и фосфатите. Намножилите се бактерии след това се събират от протеин  скимера, така че нивата на нитрати и фосфати ще се намалят естествено. Бактериите също са източник на храна за хранещите се чрез филтриране безгръбначни като корали, миди и гъби. В пелетите също се създават анаеробни зони, в които се извършва процес на де-нитрификация. Нитратните и фосфатните нива ще започнат да спадат  2-4 седмици след поставянето на пелетите.
Използвайте с Bactiv8 NPX за насърчаване на бързото асимилиране на нитрати в морските аквариуми.

Начин на употреба: NPX Bioplastics трябва да се поставят във пелетен реактор с движение на водата в него - около 100 л/час.

Внимание: За да предотвратите възможно помътняване на водата ( от намножените бактерии ) не поставяйте пълната доза пелети в аквариум с високо ниво на нитрати. Започнете с 1/2 от препоръчителното количество и бавно го увеличете след няколко седмици до 100мл на 100 литра вода. Ако се получи помътняване на водата, махнете половината пелети и ги съхранете влажни в торбичка, но не потопени във вода. В аквариуми с повишено хранене могат да се ползват и по-големи количества пелети но поради прекомерното натрупване на фосфати от храната може да се наложи едновременно използване на  ГФО  ( PhosBan ) в отделен реактор. Наблюдавайте количеството на медията в реактора и допълнете ако е необходимо през 3-6 месеца, понеже NPX Bioplastics се консумира бавно.

Поддържайте постоянно водния поток през медията , за да се предпазите от образуване на сероводород. Препоръчва се също да се поддържа силна водна циркулация, аерация и добро скимиране , тъй като използването на продукта изисква високо ниво на насищане с кислород на водата. Така че протеин скимера е задължителен за употреба както и за изхвърляне на бактериите със асимилираните хранителни вещества.

 

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP