Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Tropic Marin PHYTON 100 мл / 60 гр

Храна за меки корали богата на енергия и витамини.

  • Заместител на планктонa за кожени корали, меки корали, миди и други хранещи се с храна от фини частици
  • Балансиран източник на енергия и хранителни вещества в аквариума с морска вода
  • Богата на микроелементи и на енергия от въглехидрати
  • Богата на естествени витамини от група В, особено витамин В12
Базова цена с данък 22,00 лв
Продажна цена с отстъпка
Цена: 17,00 лв
Отстъпка -5,00 лв
2-3d.gif
Описание

Храна за меки корали богата на енергия и витамини.

Големите количества  воден поток през рифовете  доставя на  коралите  фитопланктона, в естествената им среда. А най-вече вечер, зоопланктона  изплува  от скривалищата си за  да излезе от по-дълбоките води и да премине в плитките  рифове. Тропик Марин  разработи ПРО-КОРАЛ ЗООТОН и ПРО-КОРАЛ ФИТОН за да можем да предоставим на нашите  корали, и други хранещи се с планктон организми, това природно богатство на хранителни вещества.

Tropic Marin PRO-CORAL PHYTON

 

Природният фитопланктон е важен доставчик на енергия и хранителни вещества за кожени корали и меки корали, черупкови риби и други изтънчени ораганизми хранещи се чрез филтрация. PRO CORAL PHYTON е добре балансиран заместител на планктона, подходящ за всички ораганизми хранещи се чрез филтрация в соленоводния аквариум. Смесица от първокачествени водорасли осигурява безгръбначните с микроелементи и въглехидрати, богати на енергия във форма, която се среща само в океана. Спирулината е в комбинация с бирена мая  и предоставя изискващите  се естествени  витамини от група В, и по-специално, витамин B 12.

 Състав: водорасли, бирена мая, спирулина, скариди и  вторични продукти от скариди.

Добавки: целулоза 10%, бетаин 25 g/kg, витамин B12 100 mg/kg.
Прилагане и дозировка: 1 мерителна лъжичка (включена в опаковката ) , два пъти на ден за всеки 200 до 500 литра  вода от аквариума. Изчисленото количество ПРО-КОРАЛ ФИТОН се смесва със аквариумна вода в отделен съд. След което се оставя за няколко минути и след това се добавя бавно в аквариума!

Коралите също се нуждаят от хранене!

Грижата за ораганизмите  хранещи се чрез филтрация, които са прикрепени към субстрата е  често пренебрегвана: всички животни зависят от приема на енергия за движение и извършване на обменните процеси, тоест от храната, която ядат. Спектърът на морските безгръбначни, които покриват част или целите си хранителни потребности от зоопланктон или фитопланктон, варира от гъби към меки и кожени корали та чак до  китовете. Изграждащите рифа, твърди корали   също принадлежат към семейството на организмите хранещи се с планктон, макар и да имат друг източник на хранителни вещества - симбиозната  им връзка  със зооксантилите.

Методи за поемане на планктона

Разклонените пипала на малките-полипни камънни корали и рогатите корали са перфектно проектирани да филтрират и проглъщат всяка питателна частица от водата, преминала през тях.
 

Със своите сетивни клетки, коралите различават химическите следи оставени от плячката след себе си във водата и след това разширяват своите пипала, за да я уловят. Книдобластите -  най-високо развитите клетки в животинското царство - изтрелват микроскопични харпуни и превръщат всяка малка частица планктон, в обсега на пипалата си, в сигурна плячка. Някои корали отделят  слуз за да уловят бактерия или финна органична частица намиращи се около тях.

 

 

Кожените и меките корали имат ситни перести пипала, с които те филтрират планктона от водата, а специални храносмилателни ензими могат дори да разградят сложните въглехидрати в  морските  водорасли. Планктон заловен по този начин, не само значително допринася за енергийните доставки и ръста на коралите, но също така осигурява всички основни хранителни вещества в концентрирана форма, които са жизнено важни за правилната симбиотична връзка със зооксантилите. Научните изследвания потвърждават стимулиращия ефект на диетата  от  планктон върху разтежа на  малките-полипни  каменни корали( Houlbrèque и др. 2003 и 2004),.

 

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg


TOP