Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Tropic Marin Bio-Calcium 500гр

Идеалната биологична добавка на КАЛЦИЙ за рифовия аквариум основаваща се на Балинг метода.

Основни предимства:

  • Под формата на прах - използвате само една добавка вместо три различни
  • Доставяте в аквариума Калции и Алкалност без промяна на йонния баланс
  • Добавя всички 70 микроелемента съдържащи се в естествената морска вода.
  • Без да се образуват неестествени странични продукти.
  • Точно дозиране без предварително разтваряне.
  • Не промена pH на аквариума.
  • Без фосфати и други замърсители.
Продажна цена с отстъпка
Цена: 29,00 лв
Отстъпка
in-stock.gif
Описание

Тропик Марин Био-Калций


Дава възможност за добавяне на биологично идеален калций за рифовия аквариум:

Всички варовикови животни, особено корали се нуждаят от калций и карбонати, за да растат и да процъфтяват. Въпреки това, темпът на растеж на коралите зависи най-вече на зооксантилите (водорасли), които живеят симбиотично с тях. Тези водорасли предоставят на коралите  ценни въглехидрати от собствения си метаболизъм. Тъй като те фотосинтезират, те използват въглеродния двуокис от водата, което  дава възможност на коралите да утаяват калциевия карбонат в скелета си. Само когато калций и въглероден двуокис са налични заедно, може да се усъществи тази симбиоза. "Tropic Марин био-калций" е идеален източник както на калциев карбонат за коралите, така  и въглероден двуокис за зооксантилите.

Много калциеви добавки добавят нежелани странични продукти към водата, или като варовитата вода ( Kalkwasser ), влияат на рН-то. Когато Tropic Марин био-калций се разтваря в аквариума, всички 70 микроелементи се добавят и не се образуват не-естествени странични продукти. Tropic Марин био-Калций няма да промени нивото на рН, ако се използва в съответствие с инструкциите.

Натуралната морска вода съдържа средно 400-410 ppm (ок. 400-410мг/литър ) на калций и обикновено се насища на това ниво. Важно е да не надвишава 450 ppm, като супер насищане може да доведе до утаяване на калциевия излишък, като увлича  и желаните микроелементи с него. Ние препоръчваме използването на Tropic Марин калций тест заедно с Tropic Марин био-калций, за да се гарантират тези подходящи нива на калций.

Как се използва Тропик Марин - Био-Калций:

Изчислете общия обем на водата в системата, имайки впердвид да сметнете и обема на живите камъни, външните филтри и съмповете. Една напълнена мерителна лъжица  ( 10 мл - около 10гр ) увеличава нивото на калция с 28 мг/л  и алкалността с 4 KH градуса за всеки 36 литра вода.
Използвайте онлайн калкулатора на Тропик Марин за прецизна дозировка - ТУК
Максималната препоръчителна доза е една мерителна лъжица за 36 литра вода на ДЕН.

ПОРЪСВА СЕ БАВНО, ДИРЕКТНО В АКВАРИУМА ИЛИ СЪМПА БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО РАЗТВАРЯНЕ!!!  Tropic Марин Био-Калциум трябва да се добавя във филтър / съмп областта на аквариума на достатъчно разстояние от помпата, с цел предотвратяване от влизането на неразтворени кристали в контакт с коралите.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP