Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Two Little Fishies C-Balance 946ml

Моля изберете вариянт:

Двукомпонентно решение за допълване на изразходваните калций и алкалност. Регулира калциевите, магнезиевите и стронциевите йони в съотношение, като в естествената морска вода и постига балансиран йонен баланс. Подпомага оптималните условия за твърдите корали и коралиновите алги.

C-Balance запълва изразходваните калциеви йони и карбонатна алкалност в правилното съотношение на главните и второстепенните йони, включително магнезия и стронция. C-Balance също съдържа важни микро елементи.


Продажна цена с отстъпка
Цена: 65,00 лв
Отстъпка
out-of-stock.gif
Описание

Двукомпонентно решение за допълване на изразходваните калций и алкалност. Регулира калциевите, магнезиевите и стронциевите йони в съотношение, като в естествената морска вода и постига балансиран йонен баланс. Подпомага оптималните условия за твърдите корали и коралиновите алги.

C-Balance запълва изразходваните калциеви йони и карбонатна алкалност в правилното съотношение на главните и второстепенните йони, включително магнезия и стронция. C-Balance също съдържа важни микро елементи, но тези които са се усвоили от морските животни и филтрацията, трябва да бъдат допълнени с Two Little Fishies SeaElements.

C-Balance също допълва и загубата на сол от протеин скимера , но ако дозировката на C-Balance е по-висока от загубата на сол, то специфичното тегло на водата ще се повиши. Това лесно се преодолява, чрез махане на част от водата и доливане на осмозна вода.

C-Balance може да се използва като алтернатива на "варното мляко"( kalkwasser ) или като обавка към него. Ние препоръчваме "варното мляко " да се ползва като вода за доливане, поради неговата способност да преципитира фосфатите.

Начин на употреба:

Използвайки мерителната чашка ( включени в комплекта ) , добавете еднакви количества от част А и Б в аквариума, едно след друго, като изплаквате мерителната чаша с вода между дозиранията. Не смесвайте част А и Б заедно или с други добавки в дозиращ съд. В зависимост от скоростта на калцификация, може да се наложи да добавяте C-Balance всеки ден или само няколко пъти в седмицата.

Нужната доза зависи от алкалността, която трябва да се поддържа между 7 и 10 dKH (2,5-3,5 meq/L). За прецизно измерване използвайте теста Tropic Marin® KH/ALKALINITY-TEST PROFESIONAL

Винаги добавяйте еднакви количества от част А и част Б , за да спазите естествения йонен баланс. C-Balance ще коригира инбаланса , но ако калция и алкалността не са балансирани в началото, коригирайте ниската алкалност с Two Little Fishies pH Balance или Натриев Бикарбонат или коригирайте ниското калциево ниво чрез добавяне на калциев хлорид. Тогава използвайте C-Balance за ги поддържате балансирано.

Дозировка: Започнете с 5 мл от всяка част за 75 литра аквариумна вода на ден, в зона с бързо движение на водата.  Част Б може да предизвика временно побеляване на водата.

Максимална доза: 1 мл на 3.8 литра на ден, което ще увеличи общата алкалност с 1.4 dKH ( 0.5 meq/L ). Превишаването на максималната доза може да увеличи временно pH. Разделете максималната доза на два пъти , за да избегнете този ефект.

Преципитация на част Б: Когато се съхранява при температура под стайната, може да се случи преципитация на част Б. Кристалите ще изчезнат при поставяне при температура над 24 градуса. Съхранявай при температура над 15 градуса.

Съдържание Част А: Калциев хлорид, магнезиев хлорид, калциев бромид, стронциев хлорид, литиев хлорид, железен хлорид, цинков хлорид, кобалтов хлорид,меден хлорид, никелов хлорид, рубидиев хлорид, цезиев хлорид.

Съдържание Част Б: Натриев бикарбонат, натриев карбонат, натриев сулфат, калиев бикарбонат, натриев метаборат, натриев флорид, натриев йодид,соли на  селен, венадий и  волфрам.

 Съдържание на комплекта : 2 опаковки ( част А и част Б ) от съответния размер.

 

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP