Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Категории

БАЛИНГ МЕТОДА за ДОПЪЛВАНЕ НА ИЗЧЕРПАНИЯ КАЛЦИЙ И КАРБОНАТИ В РИФОВИЯ АКВАРИУМ

Балансираното снабдяване с калций създава оптимални условия за растежа на коралите и коралиновите алги. Калция, алкалността и рН са взаимно свързани в аквариума и осигуряват насищане с калций, което е от особено значение за развитието на коралите.

В основата на Балинг метода е добавянето на Калциев Хлорид (calcium chloride 2-hydrate (CaCl2 2H2O) и Натриев Бикарбонат (NaHCO3)

baling-fig1

При използването на тези соли, коралите отделят, като страничен продукт, натриев хлорид ( NaCl ) . За да се балансира това допълнително количество натриев хлорид при Балинг метода, се добавя морска сол без натриев хлорид като трети компонент. Той се свързва с отделения натриев хлорид и заедно се превръщат в истинска морска сол. По този начин се запазва йонния баланс в аквариума.

Трите соли се разтварят отделно в три различни съда в осмозна вода и се добавят ръчно или с дозираща помпа в различни места в аквариума. По този начин се избягва пресичането им.

При добавянето на тези соли солеността в аквариума бавно се увеличава, заради повишаването на нивото на вода в аквариума и съответното изпарение само на чиста вода. Но това повишение може лесно да се коригира при редовните смени на водата.

baling-fig2

Виж продуктите ни за Балинг метода: Комплект за стартиране и всички продукти- ТУК

>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP