Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Категории

types of reef marine aquariums reef bg

Какво е рифов аквариум?

Рифовите аквариуми, познати и като "мини рифове" могат да имат само няколко литра вода или няколко стотин литра.

Рифовия аквариум е един резервоар, съдържащ много риби, корали и безгръбначни, които могат да бъдат намерени в естествените коралови рифове на океана. Като цяло, рифовите аквариуми са препълнени с живот. Дори и камъните, които се използват, за оформяне на акваскейпа, се наричат "живи камъни", защото  те съдържат множество живи организми.
В сравнение с традиционния морски аквариум, с риби и коралови скелети за украса, в рифовия аквариум има живи корали, анемони, както и много други морски безгръбначни и множество други живи организми.

Рифовите аквариуми са сравнително нови аквариумно хоби. Хората са започнали да експериментират с отглеждането на корали, особено в "естествени" системи, от 60-те години на миналия век. Но едва през 1980-те и началото на 1990-те години, бе поставено началото на по-сериозни усилия за внасянето, съхраняването и размножаването на рифови животни.
Това мини  ръководство може да ви помогне да изберете най-подходящия рифов аквариум и да ви помогне за успешното му създаване. Много от животните в кораловите рифове , налични в момента, се размножават в плен и може да се отглеждат успешно. Повечето магазини, които поддържат морски и рифови аквариуми предлагат такива корали и безгръбначни.

Видове рифови аквариуми

Рифовите аквариуми са морски резервоари, предназначени основно за корали, анемони и безгръбначни и  различни, безопастни за коралите риби. Рифовете могат да бъдат големи или малки, които варират от просто три или шест литра до стотици литри вода. Рифовите аквариуми са съставени от различни компоненти и части. Основните компоненти са резервоар, стойка, съмп (филтрация) и осветление. Други аквариуми могат да включват капак или преградна мрежа и допълнително интегриран резервоар в отделен аквариум, пълен със сладка вода, служест за доливане на изпарената вода. При избора на рифов аквариум,трябва да се има предвид предимствата, както и недостатъците на големите, така и на малките резервоари.

Избрани статии

>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP