Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Категории

Соленоводен аквариум
Наръчник за създаването на Соленоводен Аквариум

Избиране на подходящ аквариум

Стабилността на средата е най-важният аспект на успешното поддържане на соленоводния аквариум. Въпреки че е важно да изберете аквариум, който смятате, че ще изглежда добре в хола Ви, има и други също толкова важни съображения, които трябва да влияят на преценката Ви. При избора на вашия аквариум, ще е необходимо да помислите за идеалната среда за рибите. Това е особено вярно, ако планирате аквариум за определен вид риба, която искате да отглеждате в аквариума. Но все още първия приоритет при избора на аквариума и оборудването е стабилността на системата.

  -Акрилен аквариум или стъклен аквариум
Един от първите избор, който ще направите е дали да закупите стъклен или акрилен аквариум. Ето списък от пет точки за обсъждане:
     - Акрила е по-добър изолатор от стъклото, така ще Ви трябва по-малък нагревател и температурните колебания ще са по-бавни. Това е добре за стабилността.
     - Акрила е по-ясен, отколкото стъклото. През него преминава 14% повече светлина, отколкото през стъклото.
     - Акрилния аквариум може да има много по-разнообразни форми. Тези аквариуми често са с заоблени ъгли и обикновено имат по-"съвременен" изглед.
     - Недостатък на акрила е, че той се надрасква много по-лесно (бъдете внимателни с вътрешните декорации) така че трябва да се използват специални почистващи подложки.
     - Може би най-големият недостатък на акрила е цената. Обикновено акрилен аквариум  струва 2 до 3 пъти повече от подобен размер стъклен аквариум.

   - Размера на аквариума
      Винаги избирайте най-големият размер на аквариума, който отговаря на вашия хол (всекидневна) и бюджет.
       - Размера на морския аквариум е от решаващо значение, тъй като капацитета за риби е от три до пет пъти по-малка от сладководния аквариум.
       - Въпреки че сме виждали успешни морски аквариуми, които са по-малки от  100 литра, който е най-малкият размер, който можем да препоръчаме,  то 220 до 400 литрови резервоари са много по-желателни.
       - Колкото по-голям е аквариума, по-голям е шанса да бъде успешен.

    - Повърхност на аквариума
       - Изберете винаги аквариум с колкото е възможно по-голям размер на повърхността.
       - Количеството на разтворения кислород се определя главно от големината на  повърхността  на аквариума.
       - Изглежда, че въпреки аерацията с камък за въздух или мощна помпа, за насищането на  кислород във водата, повече допринася движението на водата от дъното на аквариум към повърхността, където кислорода се обменя с въглероден диоксид.

    - Осветление на соленоводния аквариум
        Осветлението за соленоводен аквариум не може да бъде като това, използвано за сладководен аквариум. Светлината за морския аквариум е със специфичен спектър. Аквариумите обикновено се закупуват като "комбинация", което означава стъклен съд и осветително тяло. Крушките се закупуват отделно. По-голямата част на аквариумните осветителни тела в миналото бяха  предназначени за използване с флуоресцентни лампи. Наполседък лед модулите играят все по-важна роля в осветяването на морския аквариум. 

    - Аквариумни мебели
       Всички аквариуми също се нуждаят от добра, солидна стойка ( шкаф ). Повечето произведени аквариуми са стандартизирани по размер, а има и разнообразие на стойки изградени за всеки размер на аквариум. Много шкафове също имат капак за  горната част на аквариума. Въпреки че не е абсолютно необходим, капака придава завършен вид на вашия "експонат" и повечето капаци са предназначени за монтиране  на осветлението на аквариума.

Изграждане на соленоводен аквариум.

>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP