Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Категории

 Рифов аквариум или Морски аквариум

Принципно съществуват три вида аквариуми за морския живот. Два вида, предназначени предимно за риби, са традиционния само за риби, или "FO"( fish only ) морски аквариум и само с риби и живи камъни, или "FOWLR"(fish only with live rock) морски аквариум. Разликата между соленоводен аквариум и соленоводен рифов аквариум може да бъде доста поразителна. Изобилието на живот в рифовия аквариум осигурява визуална наситеност, която прави традиционните "fish only" морски аквариуми да изглеждат почти стерилни в сравнение с рифовите.

Основните различия между морските "fish only" и рифовите системи:

  • Използването на филтрираната вода (обратна осмоза или дейонизирана ) е задължително условие за рифовия аквариум .Тя също така е добра идея и за морската система, но не е абсолютно необходима.
  • Филтрацията в рифовия аквариум обикновено има за задача да контролира нитратите . Това може да стане или чрез филтрация чрез протеинови скимери и денитрифициращи филтри, или чрез добавянето на живи камъни, или чрез постоянни и по-големи смени на водата . Желателно е също така да се ограничат фосфатите с помощта на филтрираната вода и чрез различни адсорбери.
  • Осветлението в рифовия аквариум обикновено е много по-интензивно , тъй като се опитва да симулира слънчевата светлина в тропиците . Спектърът е също по в синьо , за да се симулира условията на по-плитка океанска дълбочина. Много от коралите изискват светлина на този интензитет и цвят, за да растат и да се развиват .
  • В рифовия аквариум се наблюдават няколко химични елемента и се поддържат в определени граници . Те включват калций, стронций , йод , карбонатна твърдост и микроелементи.
  • Силни водни течения са често необходими в една рифова среда, за да донесе хранителни вещества за многото " хранещите се чрез филтрация " организми и да отнесе техните отпадъци .


Температура на рифа

>&

free delivery banner reef bg


TOP