Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Категории

reef bg grassycore big reef tank

Големи рифови аквариуми

Големи рифови резервоари са тези, които са по-големи от нано рифа. Повечето от тях са над 150 - 400 литра, но те ​​могат да бъдат много по-големи. Веднъж установени, големите аквариуми са способни да бъдат по-стабилни и гъвкави , отколкото малките резервоари.

Плюсове:

  • В големите резервоари могат успешно да се отглеждат по-различни и по-сложни рифови обитатели, отколкото в малките аквариуми.
  • Съдържащи много вода , големите аквариуми не се влияят много когато има промени в температурата, водата, химията, или други параметри.
  • На големите аквариуми се предпочита да се добавят рефюджиум и/или съмп.Това са допълнителни системи с вода, интегрирани с основния резервоар . Те осигуряват редица ползи от увеличаване на общия обем вода на системата до предоставяне на място, където да растат водорасли и други организми или да се поставят допълнителните средства за филтрация (живи камъни,скимер,реактори, нагреватели и т.н.). Те също така предлагат защитено място, за да се запазят малки безгръбначни и / или риби , които са твърде малки, или са несъвместими с рифа .

Минуси:

  • Големите аквариуми са много по-скъпи от малките, както първоначално така и да се поддържат и се нуждаят от по-големи и / или повече оборудване , аксесоари и живи животни.
  • За поддържане те се нуждаят от редовна седмична смяна на водата. Резервните количества синтетична морска сол, рифовите добавки и други препарати са базирани на обема вода  и са текущ разход.
>&

free delivery banner reef bg


TOP