Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Сол за аквариум - Tropic Marin PRO-REEF 25kg Бака + Fhos-Feed 300gr Подарък

Само 169 лв при взимане от нашия склад!

Tropic Marin® PRO-REEF Sea Salt е създаденa, за да отговори на специфичните изисквания на рифовия аквариум за оптимална концентрация на калций и магнезий, които насърчават растежа на коралите. Оптималния буферен капацитет и правилната рН стойност служат за стабилизиране на природните стойности на водата, и по-специално - карбонатната твърдост, дори и с използването на калциев реактор. Естествените и стабилни условия за деликатния морски живот се постигат само чрез точно балансиране на всички влияещи фактори.

Продажна цена с отстъпка
Цена: 179,00 лв
Отстъпка
in-stock.gif
Описание

Морска сол с фармацевтично качество , специално за съвременния рифов аквариум- Tropic Marin® PRO-REEF Sea Salt

Tropic Marin® PRO-REEF е идеалната основа за отглеждането и растежа на риби, корали и други водни безгръбначни в модерния рифов аквариум. Използвайте морска вода приготвена с Tropic Marin® PRO-REEF за редовна смяна на водата във вашия соленоводен аквариум, при стартирането на нов аквариум или за да уравновесите рН на аквариума Ви.

Предимства:

  • Oптимизира калциевата и магнезиевата концентрация, толкова добре, колкото и Алкалността и РН-то
  • Създадена за да отговори на специалните нужди на съвременния рифов аквариум с висока нужда от калций.
  • Специално приготвена за използване със калциев реактор или минерални добавки.
  • Поддържа алкалността в границите от 7-8° dKH.
  • Произведена от чисти соли с фармацевтично качество.
  • Съдържа всички главни и второстепенни елементи, открити в тропическата морска вода, в точната концентрация.
  • 70 -те микроелемента са напълно разтворими, постигнато чрез използване на метода на смесените кристали.
  • Произведена в съответствие с най-строгите мерки за контрол на качеството за производството на фармацевтични продукти, гарантиращо идентичност с естествената морска вода.
  • Свободна от нитрати, фосфати и други нежелани химикали.

Начин на приложение:

За да се постигне равнище на соленост 32-35 ‰ (PSU), разтворете 35 мл Tropic Marin® ПРО-РИЙФ на литър вода. Разтварянето се извършва чрез постоянно разбъркване в чист контейнер, вече напълнен с пълния обем осмозна вода при температура 23-25 ° С. Да не се концентрира сместа чрез добавяне на пълното количество сол към по-малко количество вода.

Забележка: Винаги добавяйте солта  към водата  и никога водата в солта. Концентрирайки сместа, по-този начин,  ще предизвика формирането на преципитат от калциев карбонат.

Когато сте добавили почти всичката сол и сместа се разтвори напълно и ясно, започнете измерването на плътността с хидрометър или подобен инструмент. Продължете да добавяте малки количества сол, докато относителната плътност достигне стойността, която желаете. Относителното тегло на разтвора с морска сол трябва да е в диапазона от 1.025 до 1.027 (при 23-25 ° C) и стойността на рН в интервала от  8.0 - 8.4. Ако всички параметри са коректни, солената вода е готова за употреба.

След създаването на нов аквариум има нужда от няколко седмична циркулация на водата и подходяща осветеност, за да се постигне биологично стабилна среда, необходима за грижите и отглеждането на деликатните морски организми. Седмични, частични смени на водата от 10-20% от общия обем вода с Tropic Marin® ПРО-РИЙФ, ще помогне да запазите качеството на водата,от което вашите животни се нуждаят за добро здраве.

Параметри:

Алкалност - прибл. 7 ° KH, Калций - прибл. 440 ppm, Магнезий -  прибл. 1350 ppm.

Приложение: За рифови аквариуми по-високи изисквания на калций. За поддържане на алкалността в интервала 6-8 °DKH; особено подходяща при използване на калциев реактор или минерални добавки ( балинг метод).

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP