Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Сол за аквариум - Tropic Marin BIO-ACTIF 4кг/120л Кутия

Tropic Marin® BIO-ACTIF Sea Salt съдържа естествени морски биополимери, които поддържат микробиологичните условия в аквариума и по този начин се подпомага развитието на аквариумната фауна. Крайната цел е коралите да проявят своите естествени ярки и живи цветове, както и да се подобри растежа на скелетите им и да се развият по-силно тъканите им.А натрупаните резерви по този начин, правят коралите по-здрави и по-малко чувствителни, отколкото преди.

Рибите също се възползват от биоактивните вещества чрез образуването на ефективна защита срещу увреждане на лигавиците им, подобряване на благосъстоянието им и чрез повишена активност при размножаването.

Продажна цена с отстъпка
Цена: 40,00 лв
Отстъпка
2-3d.gif
Описание

Уникалната морска сол с био-активни морски вещества - Tropic Marin® BIO-ACTIF Sea Salt

Tropic Marin® BIO-ACTIF Sea Salt може да се използва, както за стартиране ,така и при вече установен аквариум, за да се гарантира стабилни условия за аквариумния живот.

Предимства:

  • Комбинира защитното и стимулиращо растежа действие на природните биологично активни морски вещества с оптимална формула, съставена от много чисти съставки.
  • Развива силен микробиологичен баланс, който стабилизира качеството на водата и подкрепя приемането на хранителни вещества от безгръбначните.
  • За рифови аквариуми в които се дозира въглерод ( био-пелети, водка метод).
  • За изграждане на система с ниски нива на хранителни вещества (ULNS) и за поддръжка на алкалността в диапазона 8-9 °dKH.
  • Произведена от фармацевтично чисти соли.
  • Всички основни и микроелементи, както и биологично активните вещества, се съдържат в естественото им съотношение.
  • 70-те микроелементи и минерални хранителни вещества, се държат от биологично активните вещества в разтворено състояние, като естествени органични комплекси.

Начин на приложение:

За да постигнете равнище на соленост от 32-35 ‰ (PSU), разтворете 35 мл Tropic Marin® BIO-ACTIF на литър вода. Разтворете почти всичката сол в чист контейнер вече напълнен с пълния обем от осмозна вода при температура 23-25 ° С, докато разбърквате водата. Да не се концентрира сместа чрез добавяне на пълното количество сол към по-малко количество вода.

Забележка: Винаги добавяте солта във водата, никога водата в солта. Концентрирането на сместа ще доведе до образуването на преципитация на калциев карбонат.

Когато сте добавили почти всичката сол и сместа се разтвори напълно и ясно, започнете измерването на плътността с хидрометър или подобен инструмент.

Забележка: Слабо побеляване е нормално на този етап и показва, че био-активните вещества започват да действат.

Продължете да добавяте малки количества сол, докато относителната плътност достигне стойността, която желаете. Относителното тегло на разтвора с морска сол трябва да е в диапазона от 1.025 до 1.027 (при 23-25 ° C) и стойността на рН в интервала от  8.0 - 8.4. Ако всички параметри са коректни, солената вода е готова за употреба.

След създаването на нов аквариум има нужда от няколко седмична циркулация на водата и подходяща осветеност, за да се постигне биологично стабилна среда, необходима за грижите и отглеждането на деликатните морски организми. Седмични, частични смени на водата от 10% от общия обем вода с Tropic Marin® БИО-АКТИВ, ще помогне да запазите качеството на водата,от което вашите животни се нуждаят за добро здраве.

Забележка: При проверка на проводимостта на прясно приготвена с BIO-ACTIF морска вода ще покаже около 10% по-ниски резултати. Препоръчваме измерване на относителната плътност с Tropic Marin хидрометър.
Параметри: Алкалност - прибл. 8 ° KH, Калций - прибл. 440 ppm, Магнезий - прибл. 1350 ppm
Приложение: За рифови аквариуми с дозиране на въглерод, за създаване на система с ултра-ниско съдържание на хранителни вещества.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP