Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Категории

Храненето на морските обитатели е една от основните грижи, полагани за аквариума.

Ето защо REEF.BG  Ви предлага хранителни вещества за всички водни обитатели - като започнем от бактериите, коралите и стигнем до рибите.

Грижа за полезните бактерии.

 Основните принципи, които трябва да спазваме, когато става дума за микрофлората на аквариума, са :

- подсилването и стабилизирането на полезните бактерии: Чрез продуктите на Микроб-Лифт, това вече е повече от естествено -  MICROBE-LIFT Nite-Out  ( особено важен при стартирането на аквариума ), MICROBE-LIFT Special Blend ( подходящ както при стартиране така и за поддръжка на полезната микрофлора )

- подсигуряването им с подходяща среда, където да се развиват:  Био-пелетни реактори ( NP пелетен реактор , Tropic Marin Bio-Actif REACTOR 5000 Trickle Filter ), Живи камъни, Жив пясък

- подсигуряването им с подходяща храна ( вещества) които да консумират: Хранителните им вещества най-често са отпадни те продукти от обмяната на веществата (нитрати, фосфати) на висшите организми (риби, корали). Най-често те са в излишък и  искаме да ги намалим  до определени нива в аквариума  но понякога се налага да ги добавяме, поради липса (при ULNS - системи с ниско ниво на хранителни вещества ) - Tropic Marin Plus-NPTropic Marin Pro-Coral Organic

Продуктите на Тропик Марин от серията БИО-АКТИВ са с основната цел да стимулират благоприятния микробен баланс и  по този начин да се насърчи разграждането на органичните вещества, което да създаде благоприятна среда за развитие на коралите и рибите.

Грижа за коралите и животните хранещи се с филтрация.

 В тази група влизат огромен брой продукти. Грижата за тези организми е сложна и отговорна, имайки предвид техния сложен начин на хранене ( независимо че те са безгръбначни животни) и високи изисквания към средата в която живеят.

   - чисти хранителни вещества-

-Tropic Marin Plus-NP  - Високо концентриран източник на фосфати и азот, за предпазване от хранителен дефицит за коралите. Предназначен за рифови аквариуми , които са с много ниски нива на хранителни вещества (ULNS = ultra low nutrient system)

    - Течни храни - 

ZOOTONIC  - е КОНЦЕНТРИРАН ТЕЧЕН ЗАМЕСТИТЕЛ НА ЗООПЛАНКТОНА. С него се храни веднъж или повече пъти дневно ( всеки ден ), зависещо от плътността на заселване на аквариума.

 

    - Сухи храни - 

MICROBE-LIFT Coral Food LPS - Суха храна за СПС корали

 MICROBE-LIFT CORAL FOOD A Anemone food- суха храна специално пригодена за хранене на анемони.

 

     - Добавки за коралите - подобряващи растежа, здравето и стабилността им -

PRO-CORAL MINERAL- Кристализирани микроелементи за здравето и растежа на всички безгръбначни. Добавят се веднъж седмично.

PRO-CORAL ORGANIC - органични вещества за стимулиране на растежа на меките корали. Добавя се всекидневно.

PRO-CORAL REEF SNOW - природен източник на хранителни вещества, подобни на тези на природния рифов сняг.

PRO-CORAL POTASSIUM  - източник на калий

PRO-CORAL IODINE - добавка на микроелемента йод за соленоводните аквариуми. Добавя се всекидневно. 1 капка на 200 литра вода!

 

Грижа за рибите.

     -Сухи храни-

O-MEGAVITAL Сухата храна О-МЕГАВИТАЛ на Тропик Марин е добре балансирана, пълноценна храна за всеядни и месоядни морски риби под формата на гранули в два размера (1мм и 1.5 мм).

Храната е изготвена от преобладаващи морски продукти със сведена до минимум обработка.  Хранейки рибите с нея можете да бъдете сигурни, че никога няма да ви се повишат фосфатите в съотношение различно от числото на Редфийлд (N:P - 16:1)

O-Megavital NORI 17 g

О-Мегавитал НОРИ представляват естествени, изсушени морски водорасли от вида Porphyra - незаменима храна за растителноядните морски риби.

MICROBE-LIFT Marine Gran - меки гранули с размер 1мм за морски риби

   

- Хранителни добавки-

Tropic Marin IMMUVIT

Естествен стимулатор на имунната система на рибите. Съдържа Спирулина и бирени дрожди, богати на Витамини В комплекс!

Tropic Marin LIPOVIT 50 мл

Високо енергийна хранителна добавка за риби и корали с добавени витамини. Съдържа рибено масло, чесън, Вит. Е, Вит. В5 и др. полезни съставки. Представлява олеозна течност, която се добавя към сухата храна на рибите ( замразена или суха )  или коралите ( PRO-CORAL PHYTON и ZOOTON )

>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP