Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

TLF HydroCarbon2 - 4 литра бака

Моля изберете вариянт:

Активен въглен на гранули, създадени специално за пречистване на вода .

  • Премахва разтворените органични съединения, които оцветяват водата в жълто.
  • 100 % не освобождава излишни фосфати.
  • Изключително порестите гранули с оптимален размер за използване във филтри с голям капацитет, позволяващи висок поток при минимално налягане.
  • Може да се използва като биологична нитрифицираща и денитрифицираща медия.
  • Дълъг живот на употреба при по-ниско препоръчително количество

Продажна цена с отстъпка
Цена: 136,00 лв
Отстъпка
2-3d.gif
Описание

Активен въглен на гранули, създадени специално за пречистване на вода.

HydroCarbon2 e aктивен въглен на гранули, създадени специално за пречистване на вода . Той се произвежда чрез активация с пара и киселинна промивка от специален лигнитен материал, под внимателно контролирани условия. По този начин се получава активен въглен подходящ  за аквариумна употреба. Той е максимално порьозен , има много малко съдържание на пепел, неутрално рН и не отделя фосфати.

HydroCarbon2 съдържа пори с различни размери, осигуряващи голям обем на полезна повърхност за много висок капацитет за премахване на натрупаните хумостни вещества , както и на разтворени оргнични компоненти с  различни размери, включително и субстанции за защита отделяни във водата от твърдите и меките корали. 

Макропорестата структура  на Хидрокарбон2 допринася за трудното му запушване, водещо до по-ефективна адсорбция и по-дълга употреба . След месеци на използване той остава биологично активен, пълен с полезни бактерии и микроорганизми. По този начин може да се използва като биологична нитрифицираща и денитрифицираща медия или да засели новия аквариум с активни бактериални култури.

Начин на използване:

Използвайте около 125мл от HydroCarbon2 за 200 литра вода. Поставете го в подходяща медийна торбичка. Промийте го чрез потапяне в съд с чешмяна вода. Пориозната структора на активния въглен ще се хидратира. Разклатете торбичката под водата, дигнете я и я потопете отново няколко пъти , за да отмиете финните прахови частици. Така промит можете да го поставите директно във водата, а за по-ефективно и бързо премахване на органиката , използвайте HydroCarbon2 във филтърни реактори или външни канистри, където водата ще преминава директно през него.  Без торбичка може да бъде използван във PhosBan Reactor където може да регулирате водния поток , според нуждата ви.

Изолзвайте го постоянно , за да предотвратите натрупването на жълта материя и да имате кристално чиста вода. Заменете го с нов HydroCarbon2 след около  2 месечна употреба.

Важно: Когато го използвате в реактор със силен воден поток, уверете се че сте затворили торбичката добре, за да предотвратите натрошаването на гранулите и отделянето на прах.. Не използвайте HydroCarbon2 , когато третирате аквариума с медикаменти. След приключването на лечението, можете да го използвате за премахване на медикаментите от водата.

Внимание: Бързото премахване на жълтите субстанции от водата засилва проникването на светлината във водата и специално УВ спектърът. Това може да засегне коралите, които са свикнали със светлината при наличието на жълтите субстанции във водата. Използването на HydroCarbon2 в реактор със бавен поток на водата ще предпази  коралите ви ако дълго време не сте използвали активен въглен или не сте сменяли водата често.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg 2023


TOP