Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Tropic Marin KH/Alkalinity-Test PROFESSIONAL

ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЕСТ С ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА KH / АЛКАЛНОСТ

  • Определяне на алкалността с точност до 0.1 ° dH.
  • Определяне на буферната способност на водата и да се гарантира стабилността на рН.
  • С този тест комплект ще направите около 50 изследвания (в зависимост от резултатите от тестовете), едновременно бързо и точно.
  • Лесно определяне с ясно различима промяна в цвета.
  • Измерване в °dH (таблица за преобразуване в другите единици в ръководството с инструкции, включено в комплекта)
Продажна цена с отстъпка
Цена: 34,00 лв
Отстъпка
2-3d.gif
Описание

ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЕСТ С ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА KH / АЛКАЛНОСТ

Алкалността характеризира буферната способността на водата, т.е. способността да се запази стойността на рН на водата. Тя се определя от съотношението на бикарбонатни йони във водата и е също така известна като карбонатна твърдост. С увеличаване на рН, други основни йони, като хидроксидните йони, също допринасят за алкалността. Ако делът на бикарбонатни йони е твърде нисък, това може да предизвика силен спад в стойността на рН (киселинен спад), което може да застраши живота на много риби и безгръбначни. В морската вода, карбонатна твърдост също играе важна роля в изграждането на варовиковите скелетите на твърдите корали. Висока степен на карбонатна твърдост може да доведе до натрупване на котлен камък в морската вода и се отразява негативно върху растежа на коралите. 

В морския аквариуми алкалността трябва да е между 6 и 10 °dH  карбонатна твърдост. Tropic Marin® KH-/ALKALINITY-TEST PROFESSIONAL позволява да определите, бързо и точно,  буферния капацитет на водата в аквариума с точност от 0,1 ° dH.

В сладководния аквариум  карбонатната твърдост не трябва да пада под 3 ° dH а оптималната алкалност зависи от популацията на рибите.

 Вижте Инструкцията за употреба.

Видео - Тропик Марин - Алкалност тест

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg


TOP