Tози сайт използва бисквитки (cookies).
×
Reef BG
×
 x 

Количката е празна

Tropic Marin Phosphate-Test PROFESSIONAL

ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЕСТ С ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФОСФАТИ

  • За определяне на фосфатната концентрация в аквариума
  • Граници на измерване: 0.01 – 1.0 mg/l (ppm)
  • Точност: 0.02 mg/l (ppm)
  • Включва стандартна проба за проверка на годността на реагентите
  • Достатъчен за приблизително 50 проби.


Продажна цена с отстъпка
Цена: 27,00 лв
Отстъпка
out-of-stock.gif
Описание

 ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЕСТ С ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФОСФАТИ

 Фосфатите са важна хранителна съставка за всички растения и са жизнено необходими за енергийния метаболизъм на всяка жива клетка. Те се освобождават в аквариумната вода чрез храната и от разлагането на органичната материя. Обаче, не регулираното повишаване на концентрацията им, води до проблеми - като значителното разрастване на водорасли. Овен това, в морския аквариум, фосфатите подтискат отделянето на калциев карбонат  при образуването на скелета на твърдите корали и от там спират растежа им. От друга страна , може да се получи недостиг на фосфати в аквариуми с много растения или корали и малко риби. В този случай е необходимо тяхното добавяне, особено в соленоводни аквариуми, поддържани като ULNS ( системи с много ниски нива на хранителни вещества).

Концентрацията на фосфати в естествената морска вода е приблизително 0.06мг/л, като в кораловите рифове е още по-ниска- 0,01-0,02 мг/л. Целта е да се достигне най-подходящото ниво по отношение на броя и вида на аквариумни обитатели.

В сладководни аквариуми , концентрация от 0.4 мг/л е приемлива, като не трябва да се надминава 1мг/л. И ако спадне под 0.02 мг/л е необходимо да се добавят фосфати  за поддържане на растенията. За това концентрацията на фосфати трябва да се тества периодично.

С новия тест на Тропик Марин Phosphate-Test Professional можете да измервате, с висока точност, фосфатната концентрация в границите между 0.1 и 1 мг/л

Начин на използване:
1.     Разклатете реагентите преди употреба! Сглобете кутийката за сравнение на пробата ( компаратор ).
2.     Изплакнете двете епруветки с чешмяна вода и след това няколко пъти с аквариумната вода.
3.     Напълнете двете епруветки с точно 15 мл вода използвайки приложената спринцовка. Сложете едната епруветка настрани - за сравнение.
4.     Добавете  10  капки (за солена вода) или 12 капки ( сладка вода ) от тестовия реагент A в тестовата епруветка, затворете я с капачката и разклатете.
5.     След това добавете 3 капки от реагент В и пак разклатете.
6.     След 4 минути време за реакция поставете отворени двете епруветки в компаратора. Поставете компаратора върху цветната карта по такъв начин, че епруветката за сравнение ( с аквариумна вода) да е върху оцветените полета  а тестовата епруветка да е върху белите полета.
7.     Сега сравнете срещуположните полета. За да го направите, гледайте от горе, през отворените епруветки. Местете компаратора по цветната карта докато цветовете съвпаднат точно.
8.     Отчетете фосфатната концентрация кореспондираща с цветното поле. Измийте епруветките с чешмяна вода след измерване.

Видео за начина на работа - ТУК

PO4test pro tm shema PO4test pro tm

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.
>&

free delivery banner reef bg


TOP